OP ZOEK NAAR ZACHTE ARMEN

 

Het verhaal van een vrouw en een man met hun vijf dochters wordt verteld vanuit het perspectief van dochter 1. Zij groeit op in een gezin waarin regels ontstaan die een vurige wens naar rust en harmonie zouden moeten waarborgen.

 

Maar als de gezinsstructuur een eigen leven gaat leiden, veroorzaken de regels een vervreemding van de individualiteit. De rol die dochter 1 in dit mechanisme toebedeeld krijgt, is voor haar niet vol te houden en zij stapt uit het gezinsbootje. Pas dan ervaart ze wat ze voor anderen betekent - om wie ze is.

 

Dit verhaal wordt verteld in beelden die zeer zorgvuldig gemaakt zijn en heeft een sprookjesachtige sfeer, met humor en fantasie.

 

De tragiek van patronen en ingesleten mechanismes is dat ze - hoewel vaak in de oorsprong een goed doel dienend - de individualiteit geweld aandoen. Dit fenomeen zal voor velen herkenbaar zijn. En toch... zoals dat in realistische sprookjes vaak het geval is: in zekere zin komt het goed.

 

'Op zoek naar zachte armen' is een beeldboek met 67 pagina's waarvan 31 dubbele beeldpagina's. Het verhaal wordt door middel van beelden verteld, met hier en daar wat tekst. Het is compleet digitaal getekend en in elkaar geknipt en geplakt en valt als een digitaal kunstwerk te beschouwen.

 

Het boek heeft een harde kaft en is 21 x 21 cm. Het is platliggend dus het valt mooi open, zodat de platen heel goed tot hun recht komen. Het is prachtig van kleur en wordt per exemplaar gedrukt. Bij bestelling ervan dient rekening te worden gehouden met een levertijd van ongeveer een week.

 

Hieronder kun je een beknopte versie van het verhaal bekijken.

 

 

Beeldboek