OP ZOEK NAAR ZACHTE ARMEN

 

'Op zoek naar zachte armen' is een boek met 31 dubbele beeldpagina's. Het verhaal wordt door middel van deze beelden verteld, met hier en daar wat tekst. Het is compleet digitaal getekend en in elkaar geknipt en geplakt en valt als een digitaal kunstwerk te beschouwen.

 

Het verhaal gaat over een gezin met vijf dochters en het wordt verteld vanuit het perspectief van dochter 1. Zij groeit op met regels die een vurige wens naar rust en harmonie zouden moeten waarborgen.

 

Maar als die regels  een eigen leven gaan leiden, veroorzaken ze vervreemding van de individualiteit. De rol die dochter 1 in dit mechanisme toebedeeld krijgt, is voor haar niet vol te houden en zij stapt uit het gezinsbootje. Pas dan ervaart ze wat ze voor anderen betekent - om wie ze is.

 

Dit verhaal wordt verteld in beelden die zeer zorgvuldig gemaakt zijn en heeft een sprookjesachtige sfeer, met humor en fantasie.

 

De tragiek van patronen en ingesleten mechanismes is jammergenoeg dat ze - hoewel vaak in de oorsprong een goed doel dienend - de individualiteit geweld aandoen. Dit fenomeen zal voor velen herkenbaar zijn. En toch... zoals dat in realistische sprookjes vaak het geval is: in zekere zin komt het goed.

 

Het boekje in in 2 varianten beschikbaar, de ene heeft een harde kaft en de andere is een eenvoudiger, geniete versie. De maat van beide is 21 x 21 cm. Je dient rekening te houden met een levertijd van ongeveer een week.

 

Hieronder kun je een beknopte versie van het verhaal bekijken.

 

Beeldboek, hardcover, platliggend, prachtig geprint op prachtig papier.

Beeldboekje, in tijdschriftvorm, geniet exemplaar