TEKENEN

 

Natuurlijk heb ik mijn hele leven veel getekend.

 

Als kind al ervaarde ik het wonder dat je iets kunt maken wat een ander herkent als een boom, een mens of een dier, zonder dat je daar een woord voor hoeft uit te spreken. Rond mijn 18e kreeg ik lessen modeltekenen op Artibus, waarbij ik leerde om de contouren te zoeken van poserende mensen, niet alleen door naar die mensen te kijken, maar ook door de 'restvorm' daarbij te betrekken.

 

Tijdens mijn kunstacademie tijd werd associatief tekenen mijn ding; beelden ontstonden vanuit een vlek of een lijn. En verrassend: wat vertelt die manier van werken veel over jezelf!

 

Toen ik de computer meer ging gebruiken en digitale tekenprogramma's ontdekte, ben ik daar geweldig door gefascineerd geraakt. In eerste instantie maakte ik nog lijntekeningen, maar steeds meer begon ik ook te plakken en te knippen en tegenwoordig beschouw ik mijn digitale werk als een nieuwe uitdrukkingsmogelijkheid die het midden houdt tussen een tekening en iets schilderachtigs, maar die ik zelf toch vooral als een vorm van tekenen beschouw, omdat de intensiteit van een digitaal werk door iets anders ontstaat dan door de techniek.

 

rond 2001 digitale tekening

1976 lessen modeltekenen Artibus

rond 1997 viltstift

rond 1995 gemende techniek

 

2010 illustratie artikel Nieuw Gezin

2020 digicombi